Verdens første 3D printede kunstige hånd

3d print hånd medicin kunstig arm

Verdens første 3D printede kunstige hånd

 

Det er ikke sikkert, at den 5-årige pakistanske dreng Mir Bayyaan Baloch selv er klar over betydningen af at være verdens første modtager af en 3D printet kunstig hånd, men det kan være, når han bliver ældre, at han forstår betydningen – især hvis den vellykkede operation fører til lignende muligheder for børn og voksne, der mangler lemmer.

Bayyaan var født uden en højre hånd, men takket være sine forældres beslutsomhed og støtte fra folk, der har viet deres liv til at hjælpe andre gennem 3D print, har han nu samme evne til at gøre alt det, som hans legekammerater er i stand til at gøre.

Da Bayyaans far, Mir Umer Baloch, begyndte at undersøge muligheden for at købe kunstige hænder til sin søn på nettet, faldt han over gruppen Team UnLimbited, der består af britiske Drew Murray og Stephen Davies. De to 3D designere havde udviklet Unlimbited Arm, en kunstig arm for folk med en funktionel albue og delvis underarm, men ingen håndled eller hånd – hvilket var perfekt til Bayyaan.

Ved hjælp af en 3D printer på NED University of Engineering and Technology udviklede og printede de to briter en UnLimbited Arm til Bayyaan i kraftige orange og gule farver. Det tog nogen tid og tilpasning at få armen til at passe til Bayyaans arm, men langt om længe har han en funktionel, bekvem arm som kan bruges til at gribe og holde genstande, samt give hånd og high fives til andre.

Vil Bayyaans historie føre til at et andet barn – eller en voksen – modtager samme livsændrende redskab? Hvem ved, men det er en vidunderlig inspirerende tanke, at det i fremtiden bliver muligt ikke kun at give en ny hånd, men måske en hel arm, et ben eller andet.

LÆS OGSÅ:  Lines hjerte blev 3D printet før åben operation

Mulighederne er uendelige.

Du kan se Bayyaans historie på Bioniks Facebook-side her

FØLG OS PÅ:
Facebook
Google+