Verdens første 3D printede el-motorcykel

Verdens første 3D printede el-motorcykel

 

Det Airbus-ejede selskab, APWorks, har netop fremvist Light Rider – verdens første 3D-printede el-motorcykel. Kun 35 kilo vejer motorcyklen, der er er printet i Scalmalloy, der er en særlig slags aluminium, som ifølge firmaet er stærk som titanium.

Light Rider er tiltænkt som primært en bycykel, da den med en topfart på blot 80 km/t næppe er en drøm at tage den ud på motorvejen, lige som det nok heller ikke bliver transportmidlet til lange ture med sine 60 kilometer på en batteriopladning. Til gengæld er der en del mere smurt i byen. Når der bliver grønt skal Light Rider nemlig kun bruge 3 sekunder på at nå 45 km/t.

Som firmaet selv skriver:
– Hvad sker der, når luftfarts-specialister udvikler en motorcykel i stedet for motorer til rumfærger? Når en ramme ikke er lavet af sammensatte rør, men i stedet er 3D-printet ved hjælp af ‘state of the art’ -teknologi? Og når bioniske algoritmer optimerer hele strukturen?

Men har du lyst til at investere i den smarte bycykel, må du have pengepungen i orden. 50.000 euros, eller 370.000 kroner – før afgifter – skal man hoste op med for at blive ejer af én af de blot halvtreds Light Riders, der bliver produceret.

FØLG OS PÅ:
Facebook
Google+
LÆS OGSÅ:  Producenter af legetøj frygter 3D print