Udviklere designer 3D printer til under 1.300 kr.

Udviklere designer 3D printer til under 1.300 kr.

 

En gruppe af udviklere, der kalder sig Tiko 3D, spurgte sig selv efter at have kigget på markedet for 3D printere, hvorfor en 3D printer skal være så dyr at anskaffe.

Deres ide var at holde prisen under 200 dollars (ca. 1.300 danske kr.), men det var ikke muligt med den opbygning, specielt ved rammen, som de fleste 3D-printere har i dag, så i stedet har Tiko 3D valgt et design, hvor rammen er skabt i et enkelt stykke, som de kalder ”unibody”.

Tiko 3D har valgt at benytte det såkaldte Delta-princip, hvor printhovedet er hængt op i tre arme, som kan bevæge sig i X- og Y-retningen. Byggepladen står altså stille i bunden af printeren. For at få Z-bevægelsen med ind, skubbes printhovedet opad via skinner på indersiden af selve rammen. Da rammen består af et enkelt stykke, skulle det ifølge udviklerne fra Tiko 3D give bedre stabilitet og mindre behov for kalibrering af printhovedet end traditionelle billige printere.

I håb om at konstruere den billige 3D printer, har Tiko 3D lanceret en kampagne på Kickstarter med det mål at hente 100.000 dollars (ca. 650.000 danske kr.), hvor de første heldige 100 kunne anskaffe sig en billig printer for blot 99 dollars (ca. 645 danske kr.). Inden for ganske kort tid lykkedes det gruppen af udviklere at hente over 1,1 mio. dollars (ca. 7.150.000 danske kr.) i kapital.

Hvis alt går som Tiko 3D lover, vil de første printere blive sendt ud til kunderne i den første halvadel af 2016.

FØLG OS PÅ:
Facebook
Google+
LÆS OGSÅ:  Verdens første 3D printet minibus