Japansk firma lancerer 3D printer med 10 millioner farver

3d print design fil model skabelon

Japansk firma lancerer 3D printer med 10 millioner farver

Den japanske virksomhed Mimaki, der oprindeligt producerede standard printere, har bevæget sig over til produktion af 3D printere, ligesom HP tidligere har gjort. Nu har virksomheden så afsløret sin første fuldfarve 3D-printer, 3DUJ-553. Printeren kan behandle genstande fra akryl ved hjælp af UV-LED-teknologi i over 10 millioner farver og er den første af sin slags på markedet.

Virksomheden har udtalt, at de brugte deres færdigheder i 2D-inkjetprintere som grundlag for denne farveteknologi. Derfor bruger printeren CMYK til farvning (sammen med hvide, klare og understøttende materialer). Disse giver printeren mulighed for at fange det imponerende udvalg af nuancer. Derudover er støttematerialet vandopløseligt, hvilket gør det langt lettere at fjerne.

Printeren arbejder på UV-blæk, som den aflejrer fra sine 8 cylindre. Derefter passerer den et UV-lys over hvert lag, før der hældes den næste. Med hensyn til præstation, synes det også at have nogle meget imponerende statistikker. 3DUJ-553 har 3 hastighedsindstillinger: High-speed, Standard og High-definition. Ved høj hastighed kan den udskrive et 600 x 300 x 600 mm fuldt farvet objekt om cirka 14 timer.

På sin hjemmeside foreslår selskabet to primære markeder, som de ønsker at sigte mod. Selvom det er en alsidig printer, har de udtalt, at den er specielt velegnet til tegnet og grafikmarkedet og produktion af industrivarer (modellering og slutprodukt).

Selvom produktet er helt nyt, har Mimaki debuteret det på udstillinger. Indtil videre ser det ud til at være en fin tilføjelse til farveprintmarkedet.

Kilde: Mimaki

FØLG OS PÅ:
Facebook
Google+
LÆS OGSÅ:  3D printer til børneværelset – design dit eget legetøj

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *