Alle kommer til at have en 3D printer i køkkenet

kager 3d print

Alle kommer til at have en 3D printer i køkkenet

 

Den hollandske kok Marjin Roovers er en af flere kokke, der er på forkant med den nye 3D print teknologi, som indtil videre blot bliver brugt til at dekorere desserter og konditorkager, men som Hod Lipson, der er ingeniør ved Cornell University i Ithaca i New York, USA, forudser kommer til at revolutionere vores køkken i fremtiden.

Marjin Roovers har lavet en jordklode af chokolade hvor den verdensdel, som chokoladen kommer fra, er lavet af guld, og inden i kloden er der delikatesser, der stammer fra selvsamme kontinent. Desserten er lavet på en 3D printer, og ville ikke kunne laves med andre instrumenter, fortæller han.

Indtil videre kan en 3D printer bruges i køkkenet til f.eks. at lave nye køkkenredskaber, men det kommer stadig til at vare lidt inden 3D teknologien udvikles nok til at kunne bruges til at lave madvarer for den almindelige forbruger.

Først skal teknikken være bedre, for som det er nu, så tager det for eksempel en time at printe en af Marjin Roovers chokolade-jordkloder, og det har de færreste nok tålmodigheden til at vente på. Dernæst kan en 3D printer indtil videre kun printe moste ingredienser og pulvere, der det giver mad med en svampet konsistens og udseende. Derfor bliver teknologien hovedsageligt brugt til desserter.

LÆS OGSÅ:  Verdens første 3D printede kunstige hånd