3D print robotter du ikke kan undvære

3d print design fil model skabelon

3D print robotter du ikke kan undvære

3D print vokser kraftigt i popularitet og flere får adgang til teknologien, der tillader enhver med en 3D printer og en 3D design fil skabelon at skabe deres egne fantastiske kreationer. Man kan endda udvide disse kreationer således at man kan starte en forretning – hvilket nogen allerede har gjort. Et specielt område, hvor 3D print er særligt interessant, er i skabelsen af robotter.

Vi har her fundet tre utrolige robotter som kan laves på en 3D printer:

 

1. TO8A2 – “Ghost in the Shell”

Har du ikke hørt om “Ghost in the Shell”, er det en japansk manga, animationsfilm, spil og film serie, der finder sted i en futuristisk verden hvor nogle personer har syntetiske kroppe, proteser og endda en cyber hjerne. Serien handler mest om Major Motoko Kusanagi og de forbrydelser, som han skal opklare. I serien indgår en kampvogn med udseende af en edderkop. Paulius Liekis fra Litauen har designet en 3D printbar version af kampvognen som kan styres af en PlayStation controller.

 

 

2. AI.FRAME Open Source Humanoid Robot

Den næste udfordrer er ikke kun en bestemt robot, men en serie af robotter udviklet af AI.FRAME som giver almindelige mennesker mulighed for selv at skræddersy deres egne robotter med kunstig intelligens, lige som disse robotter også kan købes direkte fra fabrikken. Det er kinesiske Zebo Sun og Jaiqi Hu som står bag designet. Duoen har desuden udviklet en robot kontrolenhed kaldet “Wildflower” til brug overfor menneskelignende robotter, som giver mulighed for at kontrollere og bevæge disse robotter gennem brugerens egne bevægelser.

LÆS OGSÅ:  3D print skal bekæmpe kræft

 

3. IMA Juno

Den sidste af de tre robotter er IMA Juno, hvis navn IMA oversættes til enten “Jeg laver” eller fonetisk til “I’m a'”. Robotten er skabt med den intention at introducere dets ejer til 3D mekanik og de muligheder, som der er i fremstillingsmetoden. Den er lavet sådan, at den er let at samle, selv for en uerfaren, og styres af en Android app fra brugerens smartphone eller tablet.

ima juno robot 3d print

FØLG OS PÅ:
Facebook
Google+