3D print indenfor film og TV

3d print bil køretøj

3D print indenfor film og TV

3D print teknologi og additiv produktion bliver i stigende grad fremtrædende i film og TV i takt med tiden. Dette er kun naturligt, fordi hastighed, kompleksitet af design og arbejdskraft er medvirkende faktorer for enhver virksomhed. Dette gælder også filmproduktioner. Mange film har allerede udnyttet fordelene ved 3D print. Her er nogle af de mest spændende måder 3D-udskrivning hjælper filmproduktioner.

Animations modeller

Et bemærkelsesværdigt eksempel er Laikas ‘Kubo og 2 Strings’. Studiet anvender en blanding af traditionel dukkeføring, CGI og 3D printede modeller, der bringer denne animerede film til livet. 3D print er særlig nyttig i ”stop motion”. Dette skyldes, at stopbevægelse ofte kræver flere indviklede bevægelige modeller. Omkostninger og tidstryk kan reduceres betydeligt gennem additiv fremstilling.

CGI kan også ikke nøjagtigt fange visse effekter uden at pådrage sig store omkostninger. Visse objekter er sværere at gøre troværdige ved hjælp af computere og konfigurere deres fysik. En 3D printet genstand vil altid interagere med aktørerne realistisk i kraft af at den rent faktisk eksisterer i det fysiske rum. Derfor kan det være at foretrække frem for en digital mulighed, og derfor bruger mange studier en blanding af CG og praktiske modeller.

Special effekter

Når man diskuterer de fleste VFX, har folk en tendens til at tænke på EDB-billeder. Der har imidlertid været en forkærlighed for praktiske rekvisitter og pyroteknologi for nylig. Som tidligere nævnt, fungerer computeriserede billeder bare ikke altid med billederne på skærmen og mange designere tyer derfor til mere traditionelle metoder til at skabe billeder. 3D print kan hjælpe med at designe sæt og miljøer.

LÆS OGSÅ:  Verdens første 3D printede kunstige hånd

Desuden kan 3D print teknologien selv bruges til at producere helt nye effekter. Kunstneren Akinori Goto brugte eksempelvis 3D print til at producere Zoetrope-animationen ved hjælp af lys og en printet model. Det kan tilføje mere ammunition til et studios enorme samling af visuelle værktøjer, der er nødvendige for at fortælle overbevisende historier. Der er altid effekter, som folk troede var blevet gjort på computeren, men var faktisk håndlavede.

Kostumer og rekvisitter

Hollywood har naturligvis høstet fordelene ved 3D printede rekvisitter og kostumer i mange år. Et fremtrædende eksempel er designet af Iron Man-dragten. Brugen af 3D print har tilladt designteamet at skabe fleksible dele til handsker og andre bevægelige elementer. Stratasys har positioneret sig som en premium producent af rekvisitter og kostumer til blockbusters. De har brugt en Objet Connex3 i de seneste produktioner.

Da sortimentet af materialer stiger, og prisen på hardware reduceres og bliver hurtigere, vil flere og flere designafdelinger vedtage 3D print teknologi. Som et resultat spekulerer mange, at ansigtet af rekvisit produktion vil ændre sig. En stor fordel ved den digitale proces er scanning. Designere kan udvikle rekvisitter fra scanninger af andre objekter. På samme måde kan aktørmålinger være meget mere præcise, hvilket giver mulighed for bedre kostumer og dele.

Kilde: 3dprinting.com

FØLG OS PÅ:
Facebook
Google+

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *